Followers

emmm nak terima ke tak...

| Friday, November 26, 2010 | |
(google imej)



ibu:long mari sini kejap..de hal hal skit mak nak cakap nie...(time tu duk depan tv cter best..dh kena panggil plak..adesss....getus dalam hati...huhu...)


long:de pe mak panggil long..orang sedap-sedap tgk tv cter best tuuu...ngehngeh...(bertuah punyer budak kate cm tu plak kat mak..nk kena lempang tak...:P)


ibu: laaa mak panggil anak mak pun x boleh ke?de la mak nk bagitau skit ni..tp long jangan terkejut dah la..mak nak bagitau nie takut-takut long tak percaya plak pe yang mak nk cakapkan nie...mak nak bgtau ni rasa xsedap hati pun de..rasa berdebar-debar pun de...(time dengar ni..ishh suspes-suspen sungguh..huhu...pe la yang mak nk bgtau ni..huhu..)


long:(dahi berkerut...)ishh mak ni wat suspen jerk...long pun dengar macam-macam pk ni..pe yang mak nk bgtau kat long...huhu...


(mak dengan tarik nafas dalam-dalam nak bagitau...dan pandang tepat ke wajah long...seolah-olah nk bgtau mata mak tak berkedip..huhu...wat takut pandang wajah mak nie...tapi tengok wajah mak tenang jerk..huhu..long plak yang berdebar tahap yang tak boleh kata pe dah.....huhu)


ibu:long dengar sini bai-baik mak nak bgtau long ni...(sambil-sambil pengang tangan long..tangan mak sejuk dan ada kalanya panas...(=___=)..)..long minggu lepas de orang datang ke rumah nak masuk meminag long...orang tu pun dh beri mak cincin ni..(mak tunjuk bekas cincin bentuk love...dalam hati rasa memang terperanjat sangat-sangat...suka pun de...tapi dah la orang tu aku tak tau sapa orang yang datang tu..kenal ke tak orang yang datang tu..huhu...dalam hati berkata-kata lagi..time tu aku diam je dulu pe yang mak kata..pandang dulu bekas cincin tu...n tak tau lagi bentuk cincin tu lagu mana...)


long:(huhu..cuba kawal nk bgtau pe yang tersirat dalam hati nih...berat hati juga nk bgtau..tak kn nak diam selamanya plak...adesss)...mak, long tau ke sape orang yang datang ke rumah kita tu...long kenal sangat ke dia tu...dia tu orang mana..(lepas satu persatu soalan long beri kat mak..tp de lagi nih..huhu...)..emmm orang tu kije pe...haaa...yang ni terus terang long cakap kat mak...mak bgtau kat orang tu tak yang anak mak ni tak tahu masak ke..tak pun jarang sangat duk dapur...yang anak mak ni tau makan je....(yang rasa nk gelak pun de bila bgtau cm tu..huhu...malu..malu....ishhissshhh anak dara sapo la nih...ngehngeh...)


ibu: mak pun dh beritau perangai long cm mane...mak pun dah tahu latarbelakang famili dia...dia kawan mak...anak lelaki dia nk masuk meminang long baik orang nya...long memang tak kenal dia...tak penah jumpa pun..kalu long nk tau dia kije pe long tanya sendiri...(dalam hati kata...tp cm mana dia kenal aku nih...huhu..buat diri nih tertanye-tanyer...takkan nk p tnye plak..pp merahmerah weiii....miang sungguh hang..)...dia orang JB...dekat kan..nti senang nk ulang balik kmpung..(mak ni nampak sangat suruh terima pinangan tuh....pndy plak tu memujuk...uhukuhukuhuk...)...tp kalu long terima pinangan ni mak pun gembira la jugak tak pun sebelum mak tutup mata mak nk tgk long kawen..de keluarga sendiri...


long: ishhh mak nie...jangan la cakap macam tu...long pun tak nak terburu-buru soal kawen ni..boleh long pk dulu cm mana..haaa lupa plak nk tnya mak..de gmbar dia tak...tp jangan pk la long pilih rupa..hihi...sekali skala pe salahnya nk tengok gmbar dia dulu kan...(ammmmboiiii gatai sungguh hang...geedikkkss..)..


ibu: long nieeee..nti mak tunjukkan gambarnyer...janganla hang kalut sangat...(huhu..terbit loghat kedoh pulok mak nihhh..hehe..)..mak nk jawapan long tau macam mana terima atau tak...jangan lupa..mak nak jawapan long tu kalu boleh secepat yang mungkin...


long: emmm ye la mak..nti long pk kannya cm ne dulu...tp pun jgn lupe plak td mak dh jnji nk tunjukkan ganbar tu..hehe...(dalam hati lg nih..YaAllah cm cepat bebenor suruh ku kawen..kang tak terima..takut menyesal plak dikemudian hari..haishhh macam mana la nie ea..nk terima ke tak...dh la terbyang-bayang macam mana rupa dia...hbuhuhu..suspen betul...emmm..takkan buka bekas cincin tu buat masa nie...huhu..pening-pening...)





not kaki: cerita dia atas tak kena mengena denga sapa-sapa samada yang hidup atau yang tlh meninggal dunia..cerita ni ikut kepala otak haku gak..ngehngeh....kalu terjd gk kat diri haku nih...waaaa..mati hidup semula ....(=_____+)...sori ea kalu story morey haku ni memang x best di hati orang yang membacanyer.....huhuhu...

2 comments:

Trackback by Sephi Sephia November 27, 2010 at 3:59 AM said...

Salam

Lebih kurang macam mimpi saya baru2 ni...agak2 kalau terjadilah, macam mana agaknya eh?

Trackback by dayana November 27, 2010 at 8:10 AM said...

salam...


kalu mimpi tu jd realiti nmpaknyer kena terima tau..rstu ibubapa pnting....hehe..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...