Followers

2 BuAh SeKolaH..

| Tuesday, June 22, 2010 | |
23 jun 2010(rabu)dalam pukul 9.00 hingga 12 tengahari..

emmm cam biase pg2 dh kuar kena p sekolah rndh Gadong jaya dgn sekolah rendah sendayan...time tu aku dh de gabra skit2..tp dpt di kawal lagi..ok je time tu..kami gerak ke sekolah syaf kat SKGJ dulu..smpy2 je kat sek tu x ta nk msuk kot mana cz time tu sek tu baru nk upgrade atau baru nk bina stucture bangunan sekolah..kat sebelah kwsn sek tu de kuaters guru..emm pe lagi syaf parking kete kat kuaters guru tu..msuk dlm jupe plak kantin sek..tgk plak di sekeliing sek tu dh nmpk kelas cm gerabak keretapi..hehe..cian kat budak2 tu duk kat dlm cm kontena n keretapi..hohoho..nmpk je budk2 ke hulu ke hilir..memg sah budk nie nakal gler..hehe..tnyer guru time guru hala nk ke kntin syaf tnyer pjabt sek kat ane..dia kata pjbt kat sebelah nie..time lalu kat pjbt de benteng antara bngunn sek baru tu dgn pjbt..kire nyer bnteng tinggi tu sebelah2..syaf masuk nk jupa GB tp GB plak xde..jupa dgn GPK hem encik amir ahmad..pastu dia suruh kami ke bilik sebelah..tgk keadaan bilik tiada kmudahan sgt..dh cm tradisional..cian plak guru2 kat sek tu..cikgu amir jemput kami masuk n syaf perknlkan diri n blablabla..ckgu amir kata dh de org cm kami nie dtg ke sek cm wat business dia kata dh reject tp syaf bgtau progrm kami nie phak kolej kami dh sek tu nk dijadikn pengmbiln anak angkat..tp bnyk tnye cikgu amir nie..pastu kami nk jupa guru kaunseling sek tu..dia kata jupa dgn cikgu zuraidah..cikgu amer kata lagi cikgu x kawen bru dlm 30 an..emm time kami nk g jupa cikgu zuraidah kami x lalu ikut padang cz lalu kot jauh nk g bilik kaunseling pastu kami lalu belakg pjbt cikgu amir..time nk lalu tu penuh dgn tanah yg berselut..kasut pon tenggelm la..abih kasut penuh dgn selut tanah cm warna teh susu..ye rr time huj renyai2..becak n lecak rr bila nk lalu k bilik kaunseling tu..eeee memg betol2 sabar je la td aku nie..dh smpy kat bilik kaunseling ckgu zuraida xde dia tgh makan..kami pon 2gu kat kntin..emmm ckgu pon time tu kat sane dia nmpk ckgu zuraidah lalu kat bilik darjh cm kontena tu..aku iza n syaf kejar cigu tu..pojie ikut kot len..time tu aku ingt kn cikgu zuraidah masuk dlm pjbt kat padang sek tu..alih2 kami yg ikut dia ke bilik kaunseling lalu kat padang sek bnyk degn lopak ait dn batu2..time tu amik peluang dok2 tenyeh2 kasut yg de selut..emmm kami pon djemput masuk oleh cikgu zuraidah..layanan yg dberi oleh cigku tu amat baik sekali..dia memg setuju sgt2 dgn progrm ni cz dia pon baru brbincg dgn ckgu2 de x pljr ipta ke ipts ke dtg nk bntu pljr kat sek tu..jd dia gmbire kami dtg ke sek tersebut..tp sebelum tu dia kata dia kne brbincg dgn GB mmandg kn GB x de kat pjbt waktu tu..emm dh setel sek syaf kena p plak sek sendayan..

emm bila dh smpy kat sek sendayan aku time tu dh rase len cm..hati x keruan jd nyer..nk mlangkh pon jd lmbat..arrggghhh..emm time leh kawal skit..msuk pjbt dgn ucapkn Bismillahhirahmanirrahim..aku pon bg salam kat ckgu sape tah namanyer aku xtau mb cm xde nametag kat bju dia..aku kata aku dr kolej alpha utk progrm sek tu n dlm pada tu nk jupa GB..ahhh time tu GB de..alhamdulillah...emm bila aku masuk je kat bilik GB otak aku dh blur,blank memg dh2 sh hncur n tahap gabra aku dh xleh kawal lg..cz bila terpndg wajah GB jd gabra semacam..lidh ku jd kelu n beku..aku ckp pon memg dh sah2 la dikit2.. neseb baik la iza pojie n syaf bnyk backup aku ckp..jd aku plak yg bnyk brdiam diri...aa time tu pojie bg hint suruh aku ckp je..tp ckp skit2..tu pon aku dh bnyk diam cz otak aku dh blur n blank..GB pon dh nmpk aku nie dh cm x tentu hala time tu Gb seje nk uji kobelahn kami dlm pengndalian progrm tu..sebenrnyer GB dh setuju sgt dgn progrm nie.. GB yg bnyk ckp dr aku n kwn2 aku yg bnyk backup n tlong aku setelkn sek tu..eeee pe dh jd dgn aku nie..GB bukn makan org pon..kami pon kate nk jupa guru kaunseling..emm GB pon cm geleng pale cz GKaunseling de maslah wat hal..dia pon panggil guru penyelaras tahun 6 dua org guru wanita n GPK Hem wanita termasuk Gkakuseling msuk dlm bilik GB..GB pon bg feedback kpd guru2 yg de brsama kami tujuan kami dtg ke sek tu..respon yg dberikn memg positif..kami pon minta kebenaran GB mahukn maklumat plajar dr tahun 1 hingga drjah 5..ni berkat pertolongan kawan2 yg bnyk membntu aku..terima bnyk2 x hingga..kalu korunk x tlong backup pe yg akn terjd dgn dri ku nie..huhu..GPK Hem pon wat salinan pothostate maklumat2 pelajar dgn alamt pelajr scr detail start dr tahun 1 hingga 5..GB cadangkn kami start bulan 12 musim cti sek nti utk pelajr tahun 5 untuk program yg akn kami jalankan..dh dpt sume mklumt tu pojie suruh aku minta no fon guru kunseling..n aku g minta kat ckgu wanita n dia bg dgn senang hatinyer..hehe..terima kasih lagi x terhingga kepada iza,pojie n syaf bg pertolongan kat sek tu td..

emm dh selesaikn dgn perbincangn kami dgn kat sek sendayan kami terus prjlanan balik..time nk balik tu syaf terlanggar anjing..dia x sengaja..tp masing2 time tu terkujt gila..pastu dgn tibe2 sume jd senyap dlm kete..hehe..tp aku yg bnyk diam sepnjg pejlnan balik umah..hehe..dh tghari dlm kul 12 lebih singgah kat kdai pink tapau nasi..mkn plak hr nie mewah skit..lauk udang smbal tumis dgn ayam cm masak kurma..emmm sedappp..esk g sek pojie plak..pe la yg akn terjadi atau kisah yg seterusnya pd pg esk..kena 2guuuuu...bye...:)

1 comments:

Trackback by Arif Omar June 23, 2010 at 2:02 AM said...

(*&^%$#$%^&*()(^%$%)(&^%$#%^)(*&^%

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...