Followers

PeNuH CaBaRaN...

| Monday, June 21, 2010 | |
hari nie 22 june 2010(selasa)..

emmm cm biase la pagi2 dh kena bangun..liat cm mana pon kena bangun gak..hehe..perncangan td kami dh pergi ke sekolah rendah sk taman tuanku jaafar satu dan dua...last g sek rendah taman sri mawar..aku nk share skit dgn korunk la..kalu korunk x ska dgn story aku nk cter nie..aku x kesah pon..cam nie cternyer..ehem..ehem amik feel jap nk tulis blog nie..ceh poyo jerk..hehe emm kami bergerak pagi2 dalam pukul 9 pagi...hari nie kami awal bergerak cz takut nti xsempat nk g sekolah len...mula2 kami nk pergi ke SK taman tuanku jaafar 1 dan 2..time kami nk bergerak ke sana kami lalu cam kawasan kemeterian mane tah..aku pnah g lalu kat kawasan tuh..tp x ingt bila..emm kami pon nampk sek rndh rahang..tp dh de booking sek tu..time tu kami just lalu je..time tu gak zupki dh ilang tah ke mana tah..hehe..kami pusing jalan2 kat kawasan tu jumpa balik seremban parade sebelum kami masuk kwsn cm kemnterian tuh..jenuh bnyk sgt jaln nyer..alih2 tempat jln kuar same gak nmpk srmban parade..hehe..emm time nk gerak rr g SKTTJ satu tp zul de GPS..tp GPS dia plak wat hal..ntah problem pe tah dh jd kat dia GPS tuh..pastu plak pojie suruh syaf cal zupki kat mane dia skrg..

kami gerak dlu n alih kami berhenti betul2 d hadapan balai bomba sbelum nk masuk ke empangan..kami berhnti kat situ nk 2gu zupki le punyer pasal..hehe..time cal dia balik dia dh salah masuk jalan mana tah aku x berape nk tau sgt..emm 2gu dia gak la time tu..hehe..emmm kami pon tibe2 dgr siren ambuln hospital tuanku jaafar..laju gler driver ambulan tu bawa..alih2 syaf cal zupki suruh dia 2gu kat balai bomba tu..pastu zupki kata dia dh terlepas dr balai bomba tu n dgr gak siren ambuln yg kami tibe dgr td..ishh memg lawak betu l la..hehe..pastu dia plak 2gu kami gerak..emmm time tu la GPS zul leh gune..haa seng skit kije kami bila GPS tu dh leh d gunakan..bila dpt gune bnde alah tu memg seng nk cari lokasi yg kami nk cari sek tu..hehe..time dlm keta tu cm2 ragam n lawak jenaka..tk la tension sgt time tu..hehe..kami pon dh nmpk zupki tgh 2gu kami n dia pon follow kami dr belakag..hujan renyai2..x la lebat sgt..dgn kegunaan GPS zul punyer kami dh dpt jumpa SKTTJ satu...emm iza minte kbenaran pakgard nk g jupa GB sek tuh..kami pon dpt lmpu ijau kami berenam terus ke pejabat..

dh smpy kat pejabat tu pojie suruh zul n iza masuk..pastu dia suruh aku ikut iza..aku pon go on je lh..alaa time tu GB x de cz de meeting...pastu GPK HEM iaitu datin rubiah..emm dia nmpk kami berenam alih2 semua masuk dlm pjbt GB..hehe..ingtkn time tu aku n iza je msuk bilik GB tu..hehe..emm time tu aku tau GPK HEM tu datin ingtkn puan..tu pon mase dh abis bincg dgn datin..haaa nk tau cm perjumpaan dgn datin..cm nie..mula iza prkenlkn dri n tujuan kami dtg ke sek trsebut..tp time kat dlm tu bnyk terdiam cz datin bnyk tnyer gak tntg progrm kami..datin setuju dgn program yg kami akn buat tp dia kena minte persetujuan dgn GB sek dlu..dh bincg2 tuh..kami kne tulis name n tndetngn kami dlm buku khadirn milik GB punyer nk membukti kn kami hadir ke sek tersbut..dlm mse trdekat nie kami pergi semula ke sek tu..

sh dpt respon yg baik dr sek tersebut kami terus pergi ke sek SKTTj dua..dekat dgn SKTTj satu..cm biase iza minte kbnrn dr parkgard nk jupe dgn GB tp pgard kate GB x de..iza kata boleh gak nk jupe dgn GPK..jd kami pon go on terus ke pejabat..aku n iza msuk n de seorg guru perempun tp ku x igtk namenyer..iza bgtau tujan kami dtg pastu dia dia bawa aku n iza g jupa GPK..emm nama GPK tu puan rubiah gak tp bukan status datin..hehe..puan rubiah menymbut baik dgn khadiran aku n iza..pastu iza perknlkn dri n tujuan ktdgn kami ke sek trsebut..puan rubiah memberi repon yg baik gak..tp pe pon dia kena minte kbenarn dlu dgn GB..emm pastu puan bg no fon sek n no fon GB sek terbabit..dr situ dh nmpk dua buah sek minat dgn progrm yg akn kami jalnkn taon depan..argghhh time sume dlm keadaan kelaparan tahap gapan..hehe..menahan kelaparan ketika itu..cz kami kena gerak plak ke sek SK taman sri mawar...

sebelum nk g sek SKTSW zul cari lokasi sek tu tp dpt gak..haaa time tu la zupki g dlu cz dia dh tau tmpat sek tu kat mana..pastu pojie cal zupki suruh patah balik cz kami yg naik kete x tau jaln nk p sek SKTSM..hehe..emmm kami plak yg follow zupki dr belakang..dia plak mjd pmndu arah..wahh x sangka dia dpt tau lokasi sek tu..rupe2 nyer bru ku dpt tau cz pojie kata dia biasa dgn lokasi tu..owhh cm tu rupenyer..hehe...kami pon pe lg smpy kat sek tuh..prking kete plak sblh kantin sek..lg la lapar gler time tu..huhu..kami trus g pjbt..GB pon xde gak ..de meeting..zupki n zul g jumpa GPK..GPK tu wanita..Z n Z msuk blik GPK..kami berempat 2gu kat luar...emmm GPK memg exited sgt dan sgt di alu2kn dgn progrm nie...perghh smgt kami d buat nyer..hehe..pe2 pon kena minte kbnrn dgn GB gak samade dia stuju atau x dgn progrm kami tu..harap2 dgn 3 buah sek yg kami pergi dr pg td smpy lah tghari td dpt diterima dgn baik..aminnn..dh selesai dgn sume tu kami pon mkn kat kantin sek SKTSM..kami mkn kat kantin milik guru2 sek tu...perghh mkn sume sedap giler..yela time lapar bangattt..hehe..dh abis makn dgn sume perut dh buncit ke depan kami belah nk lik umah..emm time nk lik tu zupki lalu len n yg kami duk lalu highway..kena skit rm 1 je..hehe..tup2 memg dh lega sampy umah..emm ptg nie nk g jumpa pak man plak kat dewan kate pukul 5 ptg..alih2 pukul 4 stgh plak...go on je nti..huhu..ok rr get je utk ptg nie..emm kalu smpt tulis cter utk ptg nie aku no hal nyer..kite 2gu n lihat je nti..ok adios...

1 comments:

Trackback by Blogger December 5, 2017 at 4:55 AM said...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you got to watch this video
right away...

(VIDEO) Win your ex back with TEXT messages?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...