Followers

:BeRbUaL DeNgAN AdIk MUHAMMAD ARIEF HAKIMI::

| Thursday, August 5, 2010 | |
4 0gos..
salam..
hari ini ku menulis lagi dalam microsoft of word..
cz wireless masih tidak boleh digunakan lagi...
emmm dalam tempoh 24 jam keesokannya harinya baru guna internet..cz dah bayar kat TM Point tengahari tadi..
mb esok baru ku boleh berblogging..n pindahkan entry ni kat my blog..
td saya terima mesej dari puan siti mawarni..anaknya Muhammad Arief Hakimi..tahun 2 SK Taman Paroi Jaya..Puan Siti menanyakan bagaimana anak kolej kami..
jadi saya pun menerangkan serba ringkas mengenai program ni..
dalam pukul 8.17 malam tadi..Puan Siti mesej ku lagi..
katanya, anaknya mahu berkenalan dengan kakak angkatnya iaitu sayalah hehehe..
dia mahu dengar suaraku kata Puan Siti..
jadi ku pun balaslah mesej ku katakan boleh puan..
saya pun nak call tiba-tiba mesej lagi puan Siti katanya dia tak cukup kredit nk call ku..
saya pun call lah terus.. n anaknya pun jawablah panggilanku..
bila dengar suara Muhammad Arief ni alaaa kecik dan halusnya suranya...
ku tanya sama dia, dia buat apa..dah makan ke belum..dia minat subjek apa..
bila dia bilang samaku..hari mama nya tak masak cz rumahnya tak de elektrik(bekalan terputus),,jadi familinya makan diluar..
n dia juga minat subjek seni..n subjek len seperti sains..
bila tanya subjel math dia kata tak minat..
pastu ku tanya dia lagi dia ada tak hafal sifir,katanya ada tapi hafal sifir 2,5 dan lain-lain..
n dia bilang sama ku lagi sifir 3,6 dan len tu dia tak hafal..jadi ku pujuk dia hafal pelan-pelan..dia dengar je apa yang ku cakap..hehe
dia tanya lagi..kakak ni cikgu ke..
ku pun jawab lah..kakak bukan cikgu tapi belajar lagi macam adik..hehe..
last sekali ku bagi nasihat kepadanya belajar elok-elok..sebelum tido ti cium tangan dan peluk mama dan papanya..dan suruh dia baca doa sebelum tido...
ku katakan lagi padanya..insyallah ku akan call dia lagi dan kem salam pada ibubapanya..
itulah detik suai kenal dengan Muhammad Arief Hakimi melalui perbualan telefon..

1 comments:

Trackback by :::Nor LiYaNa SaNa'a::: August 5, 2010 at 1:57 AM said...

kalu dengan aku x hafal sifir..menyinga adalah ko cakap..dengan adik orng bukan men halus lagi yer..
yang aku pelik tu..AKAK NI CIKGU KE???adoi cikgu la sangat..hahehehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...