Followers

::GeRaM aKu::

| Wednesday, August 4, 2010 | |
1 Ogos..
emmm mendengar khabar berita yang tak disangka-sangka..
internet dirumah sewaku kena potong..
rasenya bukan disebabkan tidak membayar bil..
mb ada cubaan-cubaan penipuan rasenya..huhu
ini pun dapat tahu dari budak umah sewa lelaki tingkat dua...taim tu diorang hantar mesej kat my roomate semasa kami sedang bekerja kijer partime kat hotel..huhu
cz diorang pon join sekali guna wireless..
haaaa..masa kat tempat kije plak my supervisor kata kije smpy petang je..
cz cz kami masuk kije pukul 10 pagi hingga 6 petang..
tapi taim tu kami kena setting meja untuk jamuan makan malam tentera2 darat..
jadi taim tu kami dah nak balik dah..
pastu ada lagi sorang supervisor tu kata ada kije lagi..
cz meja tak cukup nak setting benda alah tu...eeee geram sangat waktu tu..huhu..
katanya lagi boleh balik pukul 9 malam..
kami pun consider la dengan supervisor kami..
sambung balik setting meja nie..
dalam pukul 9.15 malam kami stop setting kije walaupun taim tu tak siap lagi..lagipun dia dah janji nak bagi kami pulang pukul 9 mlm..
alih-alih dia kata balik pukul 10 malam..
huhuhu lagi angin kitaorang...
buat kije pun de gak rase nak marah..
dia tahan kami tak balik umah tuuuu..
katanya setting meja tu sampy habis baru bolah balik umah...huhuhu...
bayangkanlah setting meja kena bg nampak stright termasuklah dengan goblet,coffee cup,bleach wain,kerusi,sudu-sudu,garpu-garpu dan pisau yang pelbagai jenis kena letak dan susun diatas setiap meja panjang..
kena buat dengan cepat,kemas dan teliti..
kalu tak betul kena betulkan semula..
bekerja selama 12 jam..1jam RM5..jadi kami akan gaji RM60..hehehe..
walaupun penat tahap gaban tapi berbaloi..huhu
in case bila dah sampy umah internet sah-sahlah tak boleh nak pakai....
ni pun orang tulis entry nie kat microsoft of word dulu..huhu
nanti baru pindahkan entry nie kat blog..huhu..muahaha..
sedih gembira bercampur baur...
nape jadi macam nie..
cz baru hari nie orang tak buka facebook langsung..
ni pun rase rindu kat facebook..oi dila daripada mu rindu dengan benda alah tu lebih baik mu rindu dengan kedatangan Ramadhan dan bacaan ayat suci Al-Quran...dapat pahala dan faedahnya berlipat kali ganda..=)

2 comments:

Trackback by Aniza August 4, 2010 at 11:55 PM said...

kesiannya...sabolah ye..mungkin dugaan. maklumlah Ramadhan lagi beberapa hari. cheer up ^_^

Trackback by dayana August 5, 2010 at 12:04 AM said...

aniza:

itu lah kena banyak betul bersabar..=)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...