Followers

::HaRi YaNg bAiK..TaPi aDa PuLaK BuAt HaL..MaRaH TaHaP GaBaN::

| Friday, August 6, 2010 | |
salam semua...
sihat?malam-malam buta gini baru mahu bertanya kaba..podahhh...huhuhu..
semalam ibuku call n tanya samaku sama ada ku jadi pergi atau tidak ke konvo abahku di KL lusa ni...
haa time tu ku nk bg keputusan pun payah cz malam sabtu ada hal pasal praktikel ku..
emmm mengikut gerak hati nk sangat tengok abahku konvo...
jd result ku tetap pergi ke KL juga...hehehehe..
n ibu bagitahu samaku, ibuku akan mengambilku di seremban pada pukul 11 pagi keesokan harinya iaitu hari jumaat..
haaa hari jumaat tu lh aku bangun awal tapi waktu tu ku belum mandi lg..cz mengadap laptop sementara tu..hehehe..dalam pukul 1o pagi baru nak pergi bersiram dan taim tu jugaklah ibuku call katanya dia dah sampy depan umah sewaku..haaa ku pon bgtau lah aku belum mandi lagi...teruk bebenau anak dara ni..huhuhu...emmm time tu cepat-cepat pergi bersiram...bukan bersiram macam kerbau eak..huhu..tapi naseb baik ku dah siap-siap beg pakaian ku...cepat siap sedia..hehe
ku pun dengan adik-adik dan ibuku terus ke tol Sungai Besi dan berhenti ke stesen petronas selepas melepasi UPM serdang..
cz menunggu abah ku datang...
bila abahku dah tiba, rupanya baru ku tahu abah ku baru balik dari maktab di Cheras terima ijazah sarjana..dan lusa baru pergi ke UKM...
jadi abahku drive terus ke hotel..tapi hotel pe tah..
bila dah sampy hotel rest la puas-puas...n abahku dan 2 orang adik lelaki ku pergi solat jumaat dulu...sementara menunggu abahku pulang bawa balik tapau makanan...hehe..
n then tiba2 ada call dari caunter suruh ambil kunci bilik satu lagi cz de orang len belum chekout...aku pergi amik benda alah tu...jadi dua bilik kami duduk...
emmm bila abah dan adik-adikku balik dari solat..ku,ibu dan nenekku makan yang abahku tolong tapau kan..hehe...haaa taim tu la adikku bongsuku Mia nak pinjam laptopku cz katanya nak caj PSP nya kat laptopku..kalu tak bagi kang katanya kedekutnya aku ya amat...
jadi dengan rela hatinya ku bagi pinjam lah...
n then dia pun pergi bawa laptpop ke bilik yang dah di booking....
berita yang tak disangka pula muncul,adikku Mia call laptop ku katanya wat hal...padahal sebelum bertolak dari seremban elok je laptop ku tu...eeeee...
n then ku ingatkan waktu tu gak carge laptop pun wat hal...
haaaa aku pe lagi terus amik ke bilik adikku amik laptop...
bila aku try on laptop memang xhidup langsung tp naseb baik carge laptop x buat hal..ye rr xsampy sebulan ku guna carge laptop yg harga rm80 henggit...
arghhhhh taim tu aku nak marah sangat-sangat kat Mia..tapi bersabar nya ku nk mengawal kemarahan waktu tu...ibu ku plak kata banyak bersabar...dah la laptop tu baru gak formatnya dah melayang duit nk format laptop RM50 henggit...ni dah kena format lagi..aduyai...ni sume gara-gara PSP Mia dia punye yang ada virus dah tesebar sebanyak-banyaknya kat laptop aku...
fuhhh nak tulis enrty ni pon pinjam laptop abahku punye...
pe la punya naseb ku hari nie...huhuhu...
nampaknya duit melayang lagi..hhuhu...
sabar je lah yang mampu di ungkapkan...:(

2 comments:

Trackback by keyoz August 6, 2010 at 10:10 AM said...

sian akak kiter nie..saber ye kak..xper...psl virus tu leh settle punyer...adess...tp jauh pulak..law dekat leh jugak bantu akak punya laptop tuh..

Trackback by dayana August 6, 2010 at 10:18 AM said...

tau xpe...ringan rr sikit bebanku ni..hehe..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...